Information till våra medlemmar

av Sofia Lundgren för 1 månad sedan

Hej!

Idag, 8 maj, har vi haft vårt första styrelsemötet sedan Årsmötet i mars, och flitens lampa lyste på flera platser i landet då vi hördes över länk. Vi har berört många ämnen och mycket har gällt rapporterna från landets FSO:er.

Inför varje styrelsemöte skickar våra sammankallande ut några frågor som de tycker är aktuella och intressanta att få svar på. Svaren sammanställer vi sedan och skickar tillbaka till FSO:erna samt lägger ut i ”Landet runt” på vår hemsida.

Styrelsen hörs på länk tre gånger per år i februari, maj och september. I slutet av året så träffas vi på någon plats i Sverige för årets sista styrelsemöte och en gemensam middag. År 2023 gästade vi våra kollegor i Visby och år 2022 var vi uppe på Kallax. Ett bra tillfälle för oss att synas och konversera med er medlemmar!

Vill ni som är FSO ta upp annat än det som frågas så är ni alltid välkomna att göra det. Vissa arbetsplatser kan ha aktuella frågor som inte vi känner till, men som ni känner är viktiga att ventilera. Vill ni att delar av era rapporter ska vara privata (endast för styrelsen) och inte publiceras offentligt så går naturligtvis det bra, vi är medvetna om att vissa frågor kan vara känsliga.

Inför detta mötet har vi frågat alla FSO om vad ni tycker att föreningen ska arbeta med, och hur vi ska nå nya medlemmar. Vi har fått många bra förslag och vi kommer att sammanställa dem och arbeta efter dem. Många uppmuntrar oss att åka till flygledarskolorna och informera, och det planerar vi. Vi ska se om vi hinner göra det redan nu innan sommarsemestrarna, annars blir det garanterat i höst. Är det någon medlem som ska ner som instruktör så får ni väldigt gärna höra av er till oss för att ta med ett informationsmaterial (som vi också börjat arbeta på) och en liten välkomstgåva till eleverna.

Vi har också påbörjat ett arbete för en artikel i Flygledaren angående de kapade radarströmmarna som väckt många känslor, inte bara i Sverige utan också i Europa, då vi rapporterade om detta på IFATCA-konferensen i Singapore nyligen. Det är viktigt att få veta hur det kunde bli så här och hur det är både för våra kollegor i tornen som jobbar utan radar och för våra kollegor på APP och ACC som också fått anpassa sig till nya arbetssätt.

Vi har börjat planera inför höstens Nordiska möte och Europamöte och funderar på vilka av oss som ska åka och representera Sverige och vilka frågor som vi vill ta med oss dit.

Vi har även satt ett preliminärt datum för Flygsäkerhetsseminariet 2025 och skickat ut offertförfrågan till ett par hotell. Vi återkommer med information till er så snart datumen är satta!

För information så åker Ossian Lundin, ESSB, som representant från Flygsäkerhetsgruppen till Svensk Pilotförenings Flygsäkerhetskommittémöte den 22 maj. Har ni frågor ni vill att han tar med sig till det mötet så får ni gärna höra av er till flygsakgrp@satca.com

Vi hörs snart igen och vi är jätteglada att se att många av er har tittat in på hemsidan och hör av sig till oss på mail, samt är aktiva på vår Facebook-sida och på Instagram!

Må så gott!

Sofia

< Tillbaka